Vrijedni i znani ljudi

Neki dan sam boravio u Kalesiji. Bio sam u jednoj kompaniji u kojoj je direktor mlad čovjek, ekonomista, veoma sposoban i znan stručnjak ali nadasve, skroman i čestit čovjek. Vlasnik ove firme je čovjek iz BiH, veoma mlad, rođen je 1988. godine koji živi u Švicarskoj.
Dok mi je direktor ove kompanije objašnjavao proizvodne procese radi izrade softwar-a, reče mi;
— ako se nekad budeš vozio liftovima u Dubaiju, Cirihu, svjetskim i evropskim metropolama, imaj na umu da ovdje u ovoj kompaniji se proizvode dijelovi za te liftove.
—Svaka čast, rekoh mu.
Kalesija i Bratunac su nekad bile najnerazvijene opštine u BiH. Međutim, sada Kalesija spada među najrazvijena područja u BiH. Ovo je zbog toga što je narod područja Kalesije veoma radin i pošten kao i to, što je sadašnji načelnik opštine čovjek iz privrede, vlasnik jedne veoma uspješne kompanije.
Pod njegovim vođstvom ova društveno-politička zajednica je doživjela pravi ekonomski procvat.
Dobio sam informacije od mojih prijatelja iz Kalesije, da u kompaniji u kojoj je vlasnik načelnik opštine Kalesija, radnici imaju veoma dobre prinadležnosti, jer načelnik-vlasnik kompanije, kako rekoše, skoro svu dobit dijeli sa radnicima. Svaka čast načelniče.
Nemojte, misliti da ovo pišem zbog nekog ličnog interesa. Ne, nisam ja od tih. Sa ovim čovjekom, načelnikom opštine Kalesija i vlasnikom kompanije, nikad se nisam sreo, uopšte se i ne poznajemo. Jednostavno, drago mi kad čujem ovako lijepe stvari.
(Selimović Edhem Edo)