Aleja dječije igre i koncert na Bulevaru

Danas bilježimo dva kulturna događaja u gradu za najmlađe.Prvo je otvorena Aleja dječije igre u Gradskom parku Konjuh, na kojoj su prethodnih dana radili volonteri pod pokroviteljstvom gradonačelnika dr. Samira Kamenjakovica, a pod vođstvom umjetnika Emira Ibrahimovića.

Aleja je otvorena u 18 sati u Gradskom park, uz klovnove i mnogo dobre muzike za djecu. Nakon igre, svi su se preselili na spektakularni koncert Latifa Močevića i Mravka Travka, koji je počeo sat kasnije na Gradskom bulevaru.Nakon održanog koncerta Latif Močević nije krio oduševljene, kao i mnogi prisutni:

“Ovo je jedan od muzičkih projekata za djecu i u posljednje dvije godine imali smo nekoliko velikih turneja po BiH. Drago nam je da svugdje nailazimo na veliku podršku prisutnih, kojima se ovakav vid kulturnih dešavanja mnogo dopada”, kaže nam Latif Močević, profesor solo pjevanja.

Sama muzička priča o Mravku Trnavku nastala je u radionici Mersihe Močević, tako da će još biti ovako lijepih i uspjelih koncerata za djecu.Podsjećamo da je večerašnji koncert poklon gradonačelnika Samira Kamenjakovića školarcima, koji su danas krenuli u školu./Š.G./