Alphabet: Uz učenje stranih jezika još i posao u Njemačkoj

Ovih dana počela je nastava u Škli stranih jezika Alphabet. Mjesta za upis novih polaznika za kurseve njemačkog i engleskog jezika još ima. Dosadašnim radom postignuti su veliki rezultati, koji polaznicima omogućavaju aktivno poznavanje stranog jezika, što je put ka bržem zapošljavanju u Njemačkoj i drugim evropskim zemljama.

Prostorije i učionice Škole stranih jezika nalaze se na Bulevaru, prva stambeno-poslovna zgrada iza Robne kuće Omega.
Škola stranih jezika Alphabet Živinice, preko svog Info-centra Tuzla za pružanje usluga zapošljavanja u inostranstvu uputila je novu grupu medicinara za rad u Njemačkoj.O ovom projektu vođe kurseva profesor Damir Brčaninović kaže:

“Potpisali smo ugovor o zapošljavanju, prvenstveno za sada medicinskih radnika u Frankfurtu. Otovrili smo u Tuzli Info centar u Ul.Maka Dizdara 66, na Stupinama B-8, gdje svi zainteresovani mogu dobiti potrebne informacije oko sređivanja dokumenata, direktan kontakt sa poslodavcem bez posrednika i druge informacije. Dakle, završavamo sve poslove od dokumentacije do direktonog odlaska na posao u Njemačku i već smo uputili dvije grupe u Frankfurt. Poznato je da mi u Alphabetu u Živinciama i Kalesiji organizujemo kruseve njemačkog jezika, tako da sada uz to imamo uslove za zapošljavanjem u Njemačkoj, čime smo u potpunosti zaokružili obrazovni ciklus od učenja stranih jezika do zaposlenja. Pružamo i usluge pripremanja polaznika koji žele polagati za međunarodni certifikat, a takođe pružamo i usuge sudskog tumača za njemački jezik ”, ističe Damir Brčaninović.

Osim mogućnosti brzog zapošljavanja u Njemačkoj Alphabet će uskoro imati mogućnosti za zapošljavanje radnika i drugih strukla i zanimanja i to ne samo u Njemačkoj, već i drugim zemljama Evrope./Š.G./

Na slici: Druga grupa medicinara koja je dobila posao u Njemačkoj