Aplauzi Gospođi ministarki i u Bugojnu

Gospođa ministarka je odličnom izvedbom glumačkog ansambla UG za pozorišnu djelatnost „Scena“ Živinice oduševilo publiku u Bugojnu.Bio je to nastup GP Živinice na 48. Teatarskom festivalu BiH FEDRA Bugojno 2020.

O svojim utiscima glumac Elmir Krivalić nam je rekao:

“Poznato je da je Bugojno grad kulture, sa brojnim sadržajima i festivalima koji su odavno postali tradicija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Ovdje se organizaciju internacionalni i državni kulturni događaji, kao Teatarski festival BiH FEDRA, Susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH, Bijenale lutkarstva, Bugojansko likovno bijenale, Bugojansko proljeće, Bugojanska vaza, tako da nam je bila čast uzeti učešće na Festivalu FEDRA.Publika nas je odlično prihvatila i aplauze nije štedjela.Takođe i kritika je imala pozitivne ocjene, tako da smo u potpunosti zadovoljni nastupom i lijepim dočekom u ovom gradu”.

Na 48.Teatarskom festivalu BiH FEDRA Bugojno 2020.učestvuje 12 predstava iz 9 amaterskih pozorišta, amaterskih grupa ili dramskih sekcija.Dodjelom nagrada najboljim izvedbama pozorišnih djelatnika Festival se zatvara u ponedjeljak, 20.jula.