Artistička radna akcija

Umjetničko udruženje „Oblik“iz Tuzle, u partnerstvu sa Gradom Tuzla, Galerija Mi ritmo, Radio Kameleon,RTV7, Sidney, cvjecara Horting, Srednja muzička škola Tuzla, Tatzoo,realizovatće projekt –Artističkaradna akcija –u vidu manifestacije regionalnog karaktera koja svojim sadržajima treba da oživi Grad Tuzlu, te podstakne mlađe generacije u profiliranju njihovih umjetničkih vještina i dovede do isticanja kreativnih djelatnika.

Manifestacija „Artistička radna akcija“počinje već 01.08.2020. godine i trajala bi do kraja mjeseca, obuhvatajući razne umjetničke performanse i dešavanja.

Ciljevi projekta: Uljepšavanje i u poslovnom smislu “oživljavanje” centralne gradske ulice (Zlatarska), a samim tim i kompletne centralne Gradske zone. Promicanje umjetnosti kao sredstva u cilju socijalizacije građana Tuzle i BiH nakon COVID-19 pandemije. Obogatiti ljetnju turističku ponudu Grada Tuzle kroz različite umjetničke sadržaje.

Muzej istočne Bosne bi učestovao u realizacija jednog dijela programa, a to se odnosi na likovnu koloniju na kojoj će učestvovati bosanskohercegovački umjetnici širom Bosne i Hercegovine sa početkom 10.08.2020. i trajat će 10 dana, do 20.08.2020. godine.

Glavne teme pri izradi ovih umjetničkih djela su„Tuzla“, „Ljubav“ i „Bunt“. Prva tema bi se direktno odnosila na kulturni centar sjeveroistočne Bosne, Grad Tuzla, te s tim u vidu obezbjeđen je i dio sredstava preko gradskih vlasti u cilju promocije dešavanja”Ljeto u Tuzli”./Mirsad Hadžiefendić/