BKC: Ljubav na prvi pogled

Za 9.decembar u Bosanskom kulturnom centru najavljena je predstava autora Fadila Hadžića, pod nazivom Ljubav na prvi pogled, u produkciji KG Lectirum iz Zagreba.Reditelj ove komedije je Zoran Mužić, a uloge igraju Matija Prskalo i Zijad Gračić.

Ukratko o sadržaju ove zanimljive komedije:

„U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njen život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život.

Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedesetih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoća, iako, po svemu sudeći , to i nije njegova prava narav.

U nizu zanimljivih obrata, ova se komedija od ekspozicije do raspleta gleda u jednom dahu, a sjajni glumci i duhovit tekst garantiraju pravi kazališni doživljaj.

Komedija čuvenog komediografa Fadila Hadžića govori nam o ljubavnim zapletima i peripetijama gospođe Marije Trkulja Gazivoda koju je sjajno odigrala Matija Prskalo. U očajničkoj nadi da će pronaći novog, trećeg supruga, gospođa Marija „ženika“ traži putem oglasa. Naravno, oglasi i ženidbene ponude stižu, no gospođi mariji za oko je „zapeo“ zgodni trgovac s podebljanim „policijskim dosjeom“ i trgovačkim stažom, Kosta Bandula kojeg je odigrao ništa manje izvrsni Zijad Gračić.

Višestruko dotjeran, pun finih manira, „u ženidbenom udvaranju i rječitosti“, nenamjerno je otkrio i neke svoje, ne baš tako dobre osobine, koje protagonisti predstave, prezentiraju u nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera.

Ulaznice po cijeni od 10 KM u predprodaji se mogu kupiti u Gradskoj biblioteci Živinice svakim radnim danom od 8 do 16 sati i na ulazu na dan igranja predstave 9.decembra od 19 sati.