BKC: Na redu Četvrtkom u pozorište…

Nakon izgradnje, a potom i svečanog otvaranja Omladinske ljetne scene, mnogo je urađeno na sanaciji zgrade BKC Živinice, a ovih dana stolice za publiku su presvučene u novom ruhu.Već je bilo manifestacija, naravno u skladu odredaba nadležnih organa u vezi sa pandemijom COVID-19.

Između ostalih kulturnih dešavanja odžana je uspjela promocija knjige “314 dahova”, naše sugrađanke Rabije Elvire Subašić.Sutra je na programu repriza filmske muzike, koju smo imali prilike pogledati na svečanom otvaranju Omladinske ljetne scene.Početak je zakazan za 20 sati, a riječ je o manifestaciji”Četvrtkom u pozorište”.

I tako, kulturna dešavanja se smjenjuju jedna za drugim, a već u petak,9.oktobra, u 18 sati, održat će se promocija knjige Mehmeda Đedovića pod naslovom Put znaš.

Istovremeno je to priča o ljubavi i razočarenjima, izdaji i prijateljstvu, ravnodušnosti i emociji… O tome šta znači izgubiti se u svijetu i pronaći se u sebi. Splet je to sudbinskih likova koji će biti interesantni i zabavni, a neki baš i neće…” Navedeni roman je 2019. godine nagradila Fondacija za izdavaštvo Sarajevo.

Naravno, kulturna dešavanja u Bosanskom kulturnom centru se nastavljaju.