BKC: Predstava “Murlin Murlo” 13. februara

 

U nastavku sezone u BKC-u Živinice će 13. februara, na Velikoj sceni, s početkom u 19:30 sati biti odigrana predstava “Murlin Murlo”, nastala u produkciji akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu i Teatralca.

“Murlin Murlo”, ruskog dramatičara Nikolaja Koljade, bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj.

Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. “Murlin Murlo” je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Režiju potpisuje Alen Muratović, scenografiju Osman Arslanagić, a kostimografiju Belma Žiško. Za plakat predstave zaslužan je Ismar Žalica. Uloge u predstavi tumače: Aneta Grabovac, Nadine Mičić, Filip Radovanović te Kemal Rizvanović.

Cijena ulaznice je 5 KM, a sve rezervacije i informacije na broj telefona: 035/773-908./Tim zamedije/