BKC TK: Promovisana knjiga”Zaleđeni uzdah”

Sinoć je u Plavoj sali BKC TK u Tuzli, kombinacijom video sadržaja i obraćanjem autorice i gostiju, promovisana knjige poezije “Zaleđeni uzdah”, profesorice Amre Mujezinović iz Živinica, koja je ove godine ugledala svjetlo dana u izdanju Izdavačke kuće „Lijepa riječ“ iz Tuzle.

“Zaleđeni uzdah” je prva objavljena knjiga autorice Amre Mujezinović, koja još od školskih dana piše poeziju i prozu, a djela su joj do sada objavljivana u književnim časopisima i književnim portalima, a pretočena u knjigu nakon što je od izdavača bila zapažena na društvenim mrežama, gdje autorica često objavljuje ono što piše.

U pedesetominutnom video sadržaju, koju su na zanimljiv način kreirali RTV Živinice i Unikat Production, o knjizi, autorici i njenoj poeziji govorili su dr. sc. – Melida Travančić i mr. sc. Anisa Pašić, recenzentice – Šimo Ešić, glavni urednik knjige – Jasmina Šabanović, bibliotekarka i Amira Ahmetović, organizatorica kulturno-zabavne djelatnosti JU BKC Živinice, dok su Amrinu poeziju govorili Elmir Krivalić i Emir Ibrahimović, akademski glumci – Emir Nišić, umjetnik i novinar, te Vedad Mujezinović.

“U BKC-u Živinice smo planirali da za ovu priliku napravimo nešto drugačiju promociju, ali smo shodno trenutnoj situaciji shvatili da nije vrijeme za performanse koji bi uključivao veći broj ljudi. Sa druge strane sam imala želju da na promocijama svi oni koji su radili na knjizi, prije svega urednici i recezentice, budu tu sa mnom, a što zbog njihovog boravka u inostranstvu i drugih okolnosti, na žalost nije moguće. Rezultat mojih želja i trenutnih mogućnosti je ovaj video koji je to objedino. Zahvaljujem se svima koji su večeras odvojili svoje vrijeme da ga pogledaju – istakla je Amra Mujezinović na večerašnjoj pormociji u BKC TK u Tuzli.

Amra Mujezinović (1985) je diplomant Odsjeka za bosanski jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli. Radila je u više škola na području Tuzlanskog kantona, a trenutno je zaposlena u biblioteci JU Bosanski kulturni centar Živinice./JU BKC TK/