BKC TK: Smijanje na tri jezika

Karavan humora „Smijanje na tri jezika“, sinoć je održan BKC TK, a repriza već večeras.U Bosanskom kulturnom centru TK je vikend komedije. I to ne bilo kakve, već stand up komedije. Omladinski kulturni centar „Abrašević“ iz Mostara u saradnji sa komičarima Hazimom Mujčinovićem, Omerom Hodžićem, Mirkom Komljenovićem i Navidom Bulbulijom, u sklopu projekta „Smijanje na tri jezika“, organizuje nastupe i radionice za sve ljubitelje ovog žanra. Nakon Mostara, Banjaluke i Sarajeva, red je došao na Tuzlake da uživaju u smijehu, ali i da se i sami okušaju kao komičari – ukoliko požele.

Sarajevska publika se protekli vikend odazvala u velikom broju i nasmijala se od srca uz nastupe komičara, a na radionicama je prisustvovalo 10 učesnika. Open Mic veče uspješno je završeno, a publiku je najviše nasmijao David Jeremić i samim tim osvojio tablet, te obezbijedio učešće na Festivalu stand up komedije u Banjaluci.

„Stand up mi je bila jedna od stavki na listi stvari koje moram uraditi prije nego što umrem. Bilo mi je odlično, a osjećam se kao neko ko je upravo otkrio šta treba da radi čitav svoj život“, rekao je on.

Za sve koji žele doći termini radionica su bili sinoć i danas u nedjelju, od 14 časova. Mentori su već poznati Omer Hodžić i Mirko Komljenović, a sa učesnicima će razgovarati o samom žanru, raditi na konstruisanju šala i nastupima pred publikom.

„Radionica je bila stvarno uspješna, jer svi koji su došli imali su iskrenu želju da nešto nauče. I svima je mnogo značio izlazak na binu i sam nastup. Uvijek nam je drago kad to prepoznamo u mladima, a pogotovo jer imamo nekoliko novih komičara u Sarajevu“, govori Komljenović.

Publika je sinoć imala priliku da uživa u nastupima komičara, a večeras-nedjelja- najduhovitiji Tuzlaci imati će priliku da stanu na binu, uzmu mikrofon u ruke i nasmiju publiku. A pobjednika kao i do sada, očekuje tablet uređaj i učešće na Festivalu stand up komedije u Banjaluci.

„Ostala je još Tuzla, a siguran sam da će i to biti još jedan uspješan vikend. Iskoristiću priliku da sve pozovem da se nasmiju sa nama, ali isto tako i nauče nešto novo i malo drugačije, a na kraju i nastupe ako žele“, podsjetio je Omer Hodžić.

Usljed aktuelne situacije, organizatori će blagovremeno obavijestiti javnost o datumima održavanja festivala u Banjaluci, kao i terminima za radionice stand up komedije.

Inače, projekat „Smijanje na tri jezika“ se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)./JU BKC TK/