BKC TK: U ovoj sedmici promocija, književno veče i koncert

U Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, do 27. maja 2022. godine posjetitelji mogu pogledati zanimljivu izložbu pozorišnog plakata, autora Zdravka Mićanovića, koja sadrži 50 plakata vezanih za pozorišnu umjetnost, a do kraja ove sedmice tuzlanski BKC svojim posjetiljima nudi još nekoliko zanimljivih događaja.

Prvi je u srijedu 18. maja, kada će BMG i BKC Tuzla promovisati knjigu „U predvorju duše“ koju je napisao hfz. Saudin ef. Gobeljić, prozno-poetsko djelo angažirane književnosti, koja afirmira i govori o duhovnosti. Događaj će biti održan u Maloj galeriji BKC-a sa početkom u 18.00 sati.

Dan kasnije, u četvrtak 19. maja 2022. godine, u Plavoj Sali BKC TK bit će održano Književno veče sa Abdulahom Sidranom. Moderator događaja koji počinje u 18 sati je Ajet Arifi, izdavač i vlasnik IK Connectum Sarajevo. Ovaj događaj zajednički organizuju Bosanski kulturni centar TK, Specijalna biblioteka ‘Behram-begi Preporod, a ulaz je slobodan.

Tradicionalni Proljetni koncert GKUD Bosna Tuzla na programu je u petak 20. maja u 19.00 sati, a tom prilikom će u raznovrsnom repertoaru nastupiti sve sekcije društva ze gosti iz Živinica, a cijena ulaznice za koncert iznosi 3 KM. Ulaznice se mogu kupiti kod članova ovog društva pred sami koncert.

Nakon što su dvije regionalne hit predstave “Dejt” i “Kakva ti je žena takav ti je život” nedavno izazvale veliko interesovanje publike u Tuzli i regiji, BKC TK će ljubitelje pozorišne komedije u junu obradovati sa još dvije hit predstave.Tako će 2. juna u Velikoj Sali BKC gostovati najgledanija crnogorska komedija “Crnogorac u krevetu”, a 16. juna„Kako i zašto ubiti muža“ u kojoj Nataša Aksentijević i Peđa Damjanović nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Informacije i rezervacije ulaznica za najavljene predstave mogu se dobiti Marketingu BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati: marketing@bkctuzla.ba / Telefon: 035 311 070.