BKC TK: Veliko interesovanje za koncert Ajdina Osmanovića

-BKC TK: Veliko interesovanje za sutrašnji koncert dječaka Ajdina Osmanovića

Dječak Ajdin Osmanović nakon što je svojim izvedbama najčešće sevdalinki stekao pupularnost na društvenim mrežama, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona u četvrtak 16. novembra 2023. godine će imati svoj prvi solistički koncert.

Ideju prof. Jasmina Brašnjića, nastavnika dvanestogodišnjeg dječaka iz Srebrenika u kojem je prepoznao  vanserijski muzički talenat, da upravo tuzlanski BKC bude mjesto nesvakidašnjeg koncerta u ovom kulturnom centru su rado prihvatili i pristali da svojim resursima  pruže vjetar u leđa, vjerujemo budućoj muzičkoj zvijezdi na ovim prostorima.

Ajdin i njegov profesor, koji mu je pratnja na klaviru, publici će se predstaviti repertoarom na kojem se nalaze sevdalinke, stare narodne i makedonske pjesme, tepopularne pop izvedbe.

Proteklih dana produkcijski tim tuzlanskog BKC-a se potrudio da koncert bude organizovan na vrhunskom nivou, u sudeći po interesovanju vjerovatno punoj koncertnoj dvorani BKC TK.

Solistički koncerti Ajdina Osmanovića bit će održan 16. novembra 2023. godine u BKC TK u Tuzli sa početkom u 19.30 sati, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Koncert je dio „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”./JU BKC TK/