BKC TK:Dvije promocije „Knjigom u susret proljeću“

BMG Bosanska medijska grupa i Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, u periodu od 18. do 24. februara 2022. godine organizuju Manifestaciju „Knjigom u susret proljeću“, u okviru koje će biti upriličene četiri promocije knjiga domaćih autora.

Nakon što su promovisane knjige „Bejat“ Suvada Hadžića i „Vjetrova dom“ Amele Delić, manifestaciju 23. i 24. februara 2022. završavaju promocije knjiga „Bar jednom da mi se diviš“, autorice Alme Imamović (23.02.2022. u 18.00 sati / Plava sala) i „Namaste kažem“ autorice Enise Alibalić ( 24. 02. 2022. u 18.00 sati / Mala galerija).

Knjiga pjesama “Bar jednom da mi se diviš” je književni prvijenac Alme Imamović.Alma Imamović rođena je 1978. godine u Tuzli, gdje je završila osnovnu i srednju Medicinsku školu. U Banjoj Luci završila je Zdravstveni fakultet. Po zanimanju je diplomirana medicinska sestra. Zaposlena je na Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla. Piše prozu i poeziju. Autorica je pjesama u dvije međunarodne zbirke poezije.

– Moj je najdublji dojam da su pjesme Alme Imamović na tragu upravo takve ljubavi.Ljubavi kao Platonove vrline. Na tragu ljubavi koja teži biti trajna, sveta, božanska… U poeziji Alme Imamović ljubav nije samo strast, senzualno zadovoljstvo, niti je samo ekstaza čula, već je istinski smisao života – rekao je o knjizi dr. Rašid Durić.

Na promociji će 23. februara u 18 sati o knjizi govoriti autorica i Mehmed Pargan.Posljednja od četiri promocije je 24. februara 2022., kada će u Maloj galeriji od 18 sati biti promovisana knjiga „Namaste kažem“ autorice Enisa Alibalić, također književni prvijenac novinarke, blogerice i književne kritičarke.

U ovoj knjizi autorica krpice mudrosti oblikuje u platno života, na kojem slika ljudsku svakodnevnicu. Slika je surova, a lijepa, upravo onako kako se u njoj zrcali život, lavirajući se najiskrenijim emocijama. “Namaste, kažem” priručnik je za definisanje vlastitih stilova življenja. Ona je i ispovijest, a ponajviše hronika transformacije emocija.

Kao promotori o knjizi će govoriti Sanja Dukić, Maja Nikolić i Mehmed Pargan.Prisustvo navedenim događajima je slobodno, uz obavezno pridržavanje svih higijensko-epidemiloških mjera./JU BKC TK/