BKC TK:Nastup Divanhane za 8. mart

Na početku svoje koncertne turneje u kojoj će nastupiti u brojnim gradovima svijeta Divanhana će održati koncert i u JU Bosanski kulturni centar TK i to povodom Međunarodnog dana žena. Koncert će biti održan u Bosanskom kulturnom centru TK, 8. marta 2023. sa početkom u 20:00 sati, a od danas je u prodaji i posljedni preostali dio ulaznica za dugo iščekivani muzički događaj.

-Prenosim sreću i radost cijelog kolektiva Divanhane i reći da smo toliko počašćeni što ćemo svojim koncertom moći uljepšati 8. mart dragim Tuzlankama i Tuzlacima. Namjerno rekoh – Tuzlacima jer se nadam i vjerujem da ću i njih u značajnom broju vidjeti u publici – izjavila je pred ovaj koncert Selma Droce, od prošle godine pjevačica Divanhane.
„Zavrzlama tour“ nosi naziv po posljednjem studijskom izdanju bosanskohercegovačkog ansambla Divanhana, koje je tokom protekle 2022. godine, uz veliku popularnost na domaćoj i regionalnoj sceni, ostvario izuzetan uspjeh i na međunarodnoj sceni što je, na samom kraju godine, krunisano značajnim nagradama kao što su Top 10 albuma svijeta britanskog magazina Songlines, 3. album svijeta radijskog panela World Music Charts Europe i 2. album Balkana panela Balkan World Music Chart. Bend koji svojom muzikom intenzivno radi na očuvanju tradicije ovih prostora, svoje posljednje studijsko izdanje će koncertno promovisati tokom 2023. godine širom svijeta i na taj način nanovo oživjeti emocije protkane kroz sevdalinku.
U okviru svjetske turneje bend će, pored velikih kulturnih metropola, koje je već sa Zavrzlamom posjetio, kao što su Beč, Berlin, Štokholm, Oslo, Ankara, te realizovati brojne koncerte u Bosni i Hercegovini, među kojima je i ovaj tuzlanski.
Ulaznice po cijeni od 20 KM se mogu kupiti svaki radni dan od 08:00 do 15:00 sati u Biletarnici BKC TK (Mije Keroševića Guje 3, Tuzla 75000). Sve dodatne informacije i rezervacije zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 035 282-296 i 035 311-070. /JU BKC TK/