BKC TK:Održana promocija knjige Lane Kamberović

Zbirka poezije “Na krilima leptira” mlade autorice Lane Kamberović (17) iz Živinica promovisana je sinoć u Bosanskom kulturnom centru TK.

Na jednoj od najposjećenijih promociji knjiga koja je u ovoj godini održana u BKC TK, pored mlade autorice, inače učenice Elektro-tehničke škole u Tuzli, učestvovali su promotorica Alma Imamović – književnica i moderatorica događaja Mirjana Tadić, prof. engleskog jezika i književnosti. Muzički gost je tuzlanski muzičar Denis Hadžić.

Zbirka ljubavne poezije “Na krilima leptira” je njen književni prvjenac. Recezenti knjige su Ilda Grabovica Arnautović, Alma Imamović i Amra Mujazinović.

Ko je rođen sa krilima uvijek je njegovo vrijeme da ih raširi i poleti

Autorica zbirke ljubavne poezije Lana Kamberović je jedna od rijetkih mladih umjetnica koja nosi krila ljubavi koja su iz srca izrasla te je pred nama njena zbirka najljepših ljubavnih stihova koje je ona srcem pisala. Svoj dar je dobila rođenjem i njen način pisanja i dubina izražaja najdubljih ljudskih emocija je čisti Božiji dar.

Dok sam čitala njene stihove morala sam da potisnem činjenicu da Lana ima samo 17 godina i da zamislim da čitam rukopis zrele žene pjesnikinje.

Tako sam i pročitala i našla se u jednom svijetu koji je autorica učinila živim i dodirljivim. Lana je svestrana umjetnica koja sa svojim talentima  za pisanje pjevanje i  slikanje, posjeduje nesvakidašnji dar da sve što vidi, osjeća i prepozna može jednakim intenzitetom i lahkoćom prenijeti u bilo koja tri oblika .Zato ona i jeste poput leptira sa krilima koja lepršaju, istražuju i prenose emocije koje se gotovo pa mogu dotaknuti.

“Željela bih promijeniti stvarnost. Snovi neka postanu realnost”, istakla je književnica i promotorka Alma Imamović./JU BKC TK/