BKC TK:Promocija romana „Kapija“, autorice Medihe Šehidić

Nakon nedavne održane promocije u okviru Međunarodnog festivala književnosti Bookstan, roman “KAPIJA”, autorice Medihe Šehidić, bit će predstavljen i u Tuzli.Mjesto promocije je Galerija Bosanskog kulturnog centra TK, u utorak 13. jula/srpnja 2021. godine sa početkom u 19 sati.

Njena prva knjiga proze „Brodska cesta bb“, zasnovana na autobiografskim elementima, objavljena je u nekoliko izdanja. „Kapija“ je njena druga knjiga i prema prvim reakcijama čitatelja očekivati je da i sa njom napravi veliki uspjeh.Autorica živi i radi u Beču, a povodom promocije svog novog romana dolazi i u Tuzlu.

Razgovor na promociji će voditi Goran Samardžić, pisac i urednik u izdavačkoj kući Buybook, koja je izdavač ovog romana.

Događaju, koje će biti organizovan u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama, moguće je prisustvovati uz besplatne ulaznice koje se mogu preuzeti u Buybook knjižari u Mercator centru u Tuzli i Marketing službi BKC TK.
Promociju organizuju izdavačka kuća Buybook i Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

O autorici:
Mediha Šehidić je rođena 1964. godine.Prve tri decenije živjela je i radila u Zenici.Posljednje dvije decenije živi i radi u Austriji. Zaposlena je kao socijalna radnica u jednom imigracionom centru u Beču./JU BKC TK/