BKC TK:Publika oduševljena premijerom „Kuće bez vrata“

Predstava “Kuća bez vrata”, nastala u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona i partnera premijerno je izvedena sinoć na sceni Velike sale tuzlanskog BKC-a, pred maksimalnim brojem gledatelja koliko dopuštaju trenutne epidemiološke mjere.

Za briljantnu izvedbu predstave koja je nastala je po motivima književnih djela Nedžada Ibrišimovića, a čiju dramatrugijui režiju potpisuje Gradimir Gojer, glumci Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanovićdobili su zasluženi aplauz i odličnu reakciju publike.

Svi koji predstavu nisu uspjeli pogledati sinoć mogu to učiniti večeras 25.09. u 19.30 sati, kada je u BKC TK na programu prva repriza, a predstava će u narednom periodu imati svoj put širom Bosne i Hercegovine.

Cijena ulaznice za večerašnju izvedbu je 10 KM, a sve dodatne informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefon: 035 311 070 i direktno u Marketing službi BKC TK.

Inspiracija za predstavu „Kuća bez vrata“, bazirana na iskustvima poetskog i teatra apsurda, dolazi od bogatog proznog djela akademika Nedžada Ibrišimovića. U predstavi se koriste tekstovi Ibrišimovićeve proze, poezije, ali i tekstovi pjesnika Rumija i samog dramatizatora i reditelja teksta.

U predstavi igraju: Damir Mahmutović, Damir Altumbabić, Alisa Brkić, Faruk Uščuplić i Samina Mujkanović. Scenograf je Hari Ejubović, svjetlo je radio Husein Ahmetašević, a ton Muharem Ibišević i Ejub Junuzović. Producent na projektu je Hazim Mujčinović.

Nosilac projekta “Kuća bez vrata”, koji pored predstave objedinjuje više događaja u okviru obilježavanja 10. godišnjice od smrti Nedžada Ibrišimovića je Bosanski kulturni centar TK, a koproducenti su JU Centar za kulturu i informisanje Banovići, JU BKC Živinice, UG Stara Škola i UG ToldArt. Pokrovitelji projekta su Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, Općina Banovići, Grad Živinice, Grad Tuzla, JP BH Pošta, a podršku realizaciji projekta su dali i Meli voda, te City Cars rent a car Tuzla./JU BKC TK/