BKC Tuzla: Do kraja aprila pet događaja za sve generacije

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona do kraja aprila posjetiteljima će ponuditi bogat i šarolik program.Programi za djecu su na repertoaru u četvrtka i petak (25. i 26. april), a najmlađi će moći uživati dvije odlične predstave.

U okviru obilježavanja 30. godišnjice rada Centra “Koraci nade” Tuzla, u četvrtak 25. aprila bit će odigrana lutkarska predstava “Šumska gitara”. Radi se o prvoj inkluzivnoj predstavi ovog tipa, u kojoj učestvuju djeca i mladi sa i bez invaliditeta, a realizuju je zajedno Koraci nade, Pozorište mladih Tuzla, Savremena umjetnička škola Tuzla, Srednja muzička škola “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla i BKC TK. Predstava počinje 14.00 sati, a ulaz je slobodan.

Prva repriza predstave za djecu i mlade “Pipi Duga Čarapa”, na velikoj sceni BKC-a zakazana je za petak 26. aprila u 18.00 sati. Adaptaciju teksta po romanu slavne švedske autorice za djecu Astrid Lindgren i režiju za ovaj projekat radila je mlada glumica Selma Gusinac, koja i glumi u ovoj predstavi, zajedno sa Vedadom Naimkadićem i Lamijom Buševac, mladim glumcima Pozorišta mladih Tuzle, koji su na premijeri priredili odličnu zabavu za djecu, a veliko interesovanje za još jedno izvođenje predstave garantuje dobru zabavu i u petak.

Isto veče, u petak 26. aprila u 19.00 sati u Galeriji BKC-a bit će otvorena tradicionalna Revijalna izložba članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskih kantona. Izložba će posjetiteljima biti dostupna do 13. maja.Predstava “Ako sam žena, nisam konj”, urnebesna komedija za koju režiju potpisuje Jovan Ljubenović, a u kojoj igra Ana Poznanović, u Tuzlu i Bosanski kulturni centar treći put stiže u subotu 27. aprila 2024. godine (20.00 sati).

Aprilski program u BKC-u završava koncertom sastava The Frajle, kojem će nastup 29. aprila od 20.00 sati biti treći u BKC Tuzla, a sudeći po prethodna dva, one koji se odluče doći čeka još jedan njihov koncert za pamćenje.
I maj donosi mnoštvo programa u tuzlanskom BKC-u među kojima izdvajamo još jednu izvedbu predstave „Ljubav Omera i Merime (13.05.) dolazak Queen Sensation benda, poznatog kao jednog od najboljih Queen tribute bendova na svijetu (14.05.), koncert GKUD Bosna (21.05.) i promociju knjige “Međugorac sa Peštera” (23.05.)./JU BKC TK/