BKC:Nastavak revije Četvrtkom u pozorište

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice prošlog četvrtak je otvorila pozorišnu sezonu Teatarskom revijom „Četvrtkom u pozorište“ Živinice 2022.Tada su izvedena Putovanja Narodnog pozorišta Tuzla.

Već narednog četvrtka,27.oktobra, ponovo ćemo od 19 sati u veliku salu BKC, gdje će biti izvedena predstava Duo drama „Srce više nije moje“ –Gradskog pozorišta „Semberija“ Bijeljina.

Tekst potpisuje Goran Ibrajter, a režiju Ivan Petrović. U predstavi igraju glumci Mirna Jovanović i Nenad Blagojević, te plesači Plesnog kluba 101 Mila Mihajlović i Ratko Radić. Scenografiju i kostime potpisuje Studio “Maestro”.

Gradsko pozorište „Semberija“ Bijeljina najmlađe je profesionalno pozorište u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Sa radom počinje u jesen 2019. godine i za taj period postigli su značajne rezultate.Samo ove godine GP Semberija premijerno je izvelo predstave “Iluzija”, reditelja Tijane Vasić i nedavno najveće predstave koju su do sada radili – “Hasanaginicu”, u režiji Dušana Tuzlančića.

Dakle, u četvrtak, 27.oktobra, svi u BKC na predstavu Srce više nije moje, a čije je ostaje da se vidi! Ulaznice po cijeni od 5 KM na biletarnici BKC./Š.G./