BKC:Održana audicija za dječiji hor

Najavljena audicija za izbor talentovanih članova dječijeg hora održana je u prostorijama JU BKC Živinice.Maestro Sead Siočić je dao priliku učenicima osnovnih škola, koju su mnogi iskoritili i uskoro će početi uvježbavanje dječijih kompozicija.Oni koji to nisu uspjeli dobit će još jednu priliku.

“Zadovoljan sam onim što su pokazali učesnici koji su došli na audiciju.Da nam za takvo što talenta možda i ponajmanje fali pokazali su, još jednom, naši živinički mališani u prepunoj Plavoj sali na audiciji za Gradski dječji hor.Sklad. Melodija. Ritam. Budućnost se raspjevala. Kristalno čistim glasom.Pred žirijom težak zadatak i puno, puno talenta.Čestitamo svim mališanima koji su primljeni u hor i svima koji su se se prijavili na audiciju.Zahvaljujemo se i roditeljima na strpljenju izražavajući, ujedno, žal što planirani kapaciteti nisu takvi da možemo primiti sve. Također, zbog velikog interesovanja, u narednom periodu, prihvatljivo je da uradimo još jednu audiciju”, rekao je maestro Sead Siočić.

Kako je već istaknuto, djeca koja nisu prošla dobit će šansu da se za audiciju malo bolje pripreme.Pored dječjeg hora BKC Živinice u narednom periodu planira i niz drugih projekata za naše mališane, kazao nam je Siočić.