BKC:Održana promocija knjige”Moj put”

Večeras je održana promociju knjige “Moj put”, autora Mirsada Puzića. U velikoj sali BKC Živinice o knjizi su govorili Enisa Alibalić-istaknuta novinarka RTV BiH, dr. Kadrija Hodžić-bivši premijer u Vladi TK i Mehmed Pargan izvršni direktor BMG Bosanska medijska grupa.

Odgovarajući na pitanja Pargana novinarka Enisa Alibalić je istakla koji je to put do uspjeha, a kojim treba da stremi svaki čovjek?

“Put Mirsada Puzića može biti i put bilo kojeg drugog čovjeka, ali svaki život ima svoju priču.Put Mirsada Puzića je put od rođenja do danas, posut uspjesima do kojih nije bilo lako doći.Čitanjem knjige saznajemo da i u teškoćama moramo tražiti izlaz, a sve to možemo naučiti čitajući ovu zanimljivu knjigu.Čovjek uvijek može uspjeti, učiti i napredovati i Mirsad pravi paralelu -kako je bilo nekad , a kako danas u neka druga vremena!?Iz ove knjige, koju danas promoviramo, naučila sam kako trebam postupiti u određenom trenutku i da nema životne situacije koju ne možemo prevazići”, istakla je Enisa Alibalić

Zanimljiv je bio i promotivni osvrt dr.Kadrije Hodžića, koji je u Ugostiteljsko turističkoj školi u Tuzli bio profesor tada mlađanom učeniku Mirsadu Puziću:

“Bio mi je Mirsad učenik, znači dao sam doprinos njegovoj edukaciji.Ponosan sam zbog toga jer se radi o uspješnom čovjeku i kada vidim njegovu knjigu i šta je sve postigao moram biti ponosan što sam dio tog znanja koje sam svojevremeno utkao u buduću uspješnu ličnost.Sa velikim zadovoljstvom sam čitao knjigu i to je jedino štivo od 5 genracija koliko sam predavao u Ugostiteljsko turističkoj školi u Tuzli, te zato sam ponosan”, rekao je Kadrija Hodžić.

Autor knjige “Moj put” Mirsad Puzić se zahvalio prisutnima na promociji, kao i promotorima, GMH Živinice i svima koji su ovo veče učinili posebnim za njega.Gradski mješoviti hor maestra Seada Siočića izveo je nekoliko prigodnih pjesama.Recimo još i to da je u ime gradske uprave promociji bio prisutan pomoćnik gradonačelnika mr.Alija Nurkić./Š.G./

IZ biografije:
Mirsad Puzić rođen 15. juna 1965. godine. Nakon završetka Osnovne škole “Vladimir Nazor”, u Živinicama, u Tuzli pohađa Ugostiteljlsko-turističku školu, a onda, odlazi u Hrvatsku i u Opatiji završava Višu ugostiteljsku školu. Godine 1991. put ga vodi u SR Njemačku, u Saarbrücken , glavni grad njemačke savezne pokrajine Saarland. U ovom univerzitetskom gradu i pokrajini slične historije zemlji u kojoj je rođen (Bosni i Hercegovini), oko kojih su se otimali mnogi, a najviše Njemačka i Francuska, gospodin Puzić strpljivo je gradio – i izgradio uspješnu poslovnu karijeru.

Devet godina imao je restoran Bastei, a od 2009. godine, u najljepšem dijelu Saarbrücken drži restoran “Die Kartoffel”. Gosti gospodina Puzića u ovom restoranu bili su skoro svi visoki zvaničnici iz javnog života Saarlanda i Njemačke. Od onih iz oblasti kulture i sporta, do poznatih političara. Neki od njih su: Angela Merkel, Heiko Maas, AKK, Anegret Karenbauer, Uwe Seler, svi lokalni političari i sportisti, privrednici, predstavnici pozorišta, Univerziteta i Crkve.