BKC:Predstava Identitluk u nedjelju

Predstava u režiji Tanje Miletić Oručević „Identitluk“, koja je za kratko vrijeme osvojila sjajne kritike i stekla veliku popularnost među publikom, krenula je na svoju bh. turneju, pa će već u nedjelju uveči biti na repertoaru u Živinicama.

Na sceni BKC predstava Identitluk bit će izvedena u nedjelju, 16.februara, sa početkom u 19,30 sati.Ulaz je slobodan, a ulaznice možete dobiti u Gradskoj biblioteci ili na dan predsatve na biletarnici.

„Identitluk“ je nastao kao koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

U ovom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovački identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa „U ime identiteta”. Postavlja se konkretno pitanje što nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Amela Kreso, Ivo Krešić, Nedim Malkočević, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturgiju potpisuje Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.