BKC:Veče sa Stefanom Simićem

Bosanski kulturni centar organizuje književni susret pod nazivom “Veče sa Stefanom Simićem”, u okviru kojeg će predstaviti svoje umjetničko stvaralaštvo, kao i promociju knjige “Povratak čoveku”.Veče sa Stefanom Simićem bit će upriličeno 15.februara od 18 sati.

Ko je Stefan Simić? Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” 2013, treću “Generacijama koje rastu bez poezije”, 2016, “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine i “Povratak čoveku” 2020. godine.

Objavljuje već godinama svoju poeziju i prozu na internetu… Vremenom je njegov internet angažman prerastao u nešto mnogo šire…, Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama ex-yu.

Stefan piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom…

Trenutno radi na romanima i putuje sa svojim “Teatrom iskrenosti”, životnim teatrom, gdje prenosi sve ono na čemu je radio godinama, u duhu čovjeka, u duhu ljudskosti. Ima status slobodnog umjetnika.