BKCTK:Promocijom knjige „Tunjo – Razgovori s Muhamedom Filipovićem“

Knjiga „Tunjo – Razgovori s Muhamedom Filipovićem“, nakon sarajevske doživjet će i svoju tuzlansku promociju.

Djelo autora Ruždije Adžovića, koje je Buybook izdao ove godine, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlankog kantona bit će promovisano u srijedu 6. oktobra/listopada 2021. godine.

Ovo je šesta knjiga ovog bh. novinara, publiciste, književnika i prema riječima autora rezultat je njegovih višemjesečnih namjenskih razgovora s akademikom Muhamedom Filipovićem.Akademik Muhamed Filipović preminuo je 26. februara prošle godine.

Na promociji će o knjizi sa autorom razgovarati novinar, publicista i reditelj Jasmin Duraković.

Promocija će se održati u u četvrtak 6. oktobra/listopada 2021. godine u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK, sa početkom u 18 sati. Posjetitelji su obavezni pridržavati se aktuelnih higijeno-epidemiloških mjera.

O autoru:

Ruždija Adžović (1962, Podgorica) novinar je, publicista i književnik. U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka – Odsjek žurnalistika. Radio je za više medija, te bio urednik u Dnevnom avazu i magazinu Banke. Autor je nekoliko knjiga, između ostalih romana Ogrlica iz Šanliurfe, objavljenog u četiri izdanja i prevedenog na turski, te knjige razgovora Kilibarda – Sarajevski dani. Zastupljen je u brojnim proznim antologijama.Ruždija Adžović je i muzičar i muzički stvaralac, a bavi se i slikarstvom,

Mjesec knjige u BKC TK

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava “Oktobar – mjesec knjige”, a program koji će činiti više promocija i drugih pratećih događaja počinje upravo sa promocijom knjige Tunjo – Razgovori s Muhamedom Filipovićem.

Već 9. oktobra u BKC TK će biti promovisana knjiga „Imancipacija“, autorice Hanke Vlahovljak, 14.10 je termin promocije knjige „Deset mitova o Izraelu“, koju je napisao izraelski historičar Ilan Pape a na bosanski jezik preveo Resul Mehmedović. Knjiga Ilijaza Dudića „Izgubljeni sin“ bit će promovisana 19.10, a BKC TK je 28. 10. planirao organizaciju okruglog stola/panel diskusije sa temom aktuelnog trenutka knjige i izdavaštva u Bosni i Hercegovini, a o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena./JU BKC TK/