BKC:U četvrtak promocija knjige Tačka fali bubamari

Hrvatsko kulturno društvo Napredak organizuje promociju knjige Tačka fali bubamari, autorice Mire Boro.Promocija će se održati u četvrtak,17.februara, u prostoriji Plave sale Bosanskog kulturnog centra.Promocija je zakazana za 18 sati.

Mira Boro, iako u poodmaklim godinama, rado piše pjesme, učestvuje na književnim večerima i promocijama knjiga. Svoje pjesme najradije čita svojim članicma Zlatne dobi koje se sastaju svakog četvrtka.

O najnovijem izdanju svoje knjige kaže:

“Raduje me što sam dala u štampu svoju najnoviju knjigu pod nazivom Tačka fali bubamari.Sada neću otkrivati o čemu se radi, sve do četvrtka za kada je zakazana promocija.Ono što želim ovdje reće jesti da se posebno radujem što je moja promocija upriličena u povodu 120 godišnjice od osnivanja HKD Napredak.Prije ove knjige, koju uskoro promoviramo, izdala sam dvije knjige Zlatna dob i Vjetar u kosi boje bisera.Naišle su na dobar prijem kod čitalaca, te se nadam da će i ova imati isto tako lijep uspjeh”, rekla nam je pjesnikinja Mira Boro, koju smo odavno upoznali kao članicu Zlatne dobi, kojoj je jedno vrijeme bila i predsjednica./Š.G./