BKC:U petak stiže komedija”Crnogorac u krevetu”

Bosanski kulturni centar ovog proljeća nastavlja nizom aktivnosti upotpuniti kulturne sadržaje u gradu.Vrijedno hvale je uređenje okoliša ovog prostora, koji će uskoro dobiti još ljepši izgled.Naime, u blizini Omladinske ljetne scene vrše se pripreme za”preseljenje”Konjuhovog gatera, simbola rasta i razvoja grada.

Prema riječima direktora JU BKC Živinice Mevludina Ferhatbegovića očekuju nas razna kulturna dešavanja raznih gradskih društava, ali i gostiju iz zemlje i inostranstva.

Ono što je aktuelno ovih dana jeste realizacija kulturne manifestacije “Dani Zlatka Jugovića Maj – Juni 2022.”.Očekuje nas još jedna komedija, a riječ je o regionalno popularnoj pozorišnoj predstavi “Crnogorac u krevetu“, koja će biti izvedena u petak, 3. juna, u velikoj sali Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice od 19:30 sati.

Prema riječima domaćeg glumca Emira Ibrahimovića bit će sat i po vrhunske zabave uz najgledaniju crnogorsku komediju svih vremena:

“Crnogorac u krevetu je predstava koja se izvodi već petnaestak godina i čija je gledanost veća sada nego u vrijeme kad je nastala. To je klasična komedija koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama, a naročito duhovito opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipima o Crnogorcima”, ističe Ibrahimović.

Glumci predstave su Peđa Šuškavčević i Ana Šimundža-Selski.

Osim pomenute komedije”Dani Zlatka Jugovića Maj – Juni 2022.”, na sceni Gradskog pozorišta Živinice još su proteklih dana gostovali “RODIJACI” , a već 9.juna imat ćemo priliku vidjeti i “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”.

Sve predstave se igraju od 19:30 sati, a cijena karte za predstave je po cijeni od 7 KM.