BKC:Vezeni most-sve niče iz priče

Međunarodni dječji festival Vezeni most, najveći je i najznačajniji kulturni projekt namijenjen djeci i umjetnicima koji se obraćaju mladima u BiH.

Danas je u velikoj sali BKC u Živinicama,tim povodom, a sve u okviru manifestacije”Oktobar-mjesec knjige”, održana ova popularna manifestacija, u kojoj su učestvovali učenici živiničkih osnovnih škola i družili se uz stihove sa piscima Šimom Ešićem, Esmom Kapetanović i Milutinom Đuričkovićem.

Povjeri nam Šimo jednu tajnu i prevede nas preko vezenog mosta. Na drugoj obali nas dočekaše Esma i njena Almasa, te Milutin koji ostade zauvek dete. Čekajte, čekajte, čekajte! Opet stvaram priču, a potreban mi je izvještaj. Šta ću? Moram pričati priče jer radost niče iz priče, i sreća niče iz priče, i ljubav niče iz priče, i život niče iz priče. Sve niče iz priče!
Da, da!
Haj’mo ispočetka!

Obradovaše mališane iz JU OŠ “Bašigovci” i JU Druga osnovna škola Živinice i njihove nastavnice, kao i nas, zaposlenike/ce JU BKC Živinice, naš Šimo Ešić i naša Esma Kapetanović, ovogodišnja dobitnica nagrade Mala vila, i “učitelj učitelja” (dr. sc.) Milutin Đuričković iz Srbije, koji se u Bosni osjeća kao kod kuće.
Veselo, baš veselo, zvjezdano veselo, bijaše danas u Živinicama. Hvala svima!/JU BKC-Gradska biblioteka/