BKC:Završen Festival SŠK teatra BiH

 

Dodjelom nagrada završen je Festival srednjoskolskog teatra BiH. Najbolje predstave, prema ocjeni žirija, su “Propala predstava” MTM Mostar i “Don Quijote” Katolički školski centar Sarajevo.

Nagrade su dobili i živinički srednjoškolci.Članovi dramske sekcije JU Gimnazija Živinice, sa predstavom “Telefon”, kojom su pred publikom od 600+ gledalaca otvorili 18. Festival srednjoškolskog teatra BiH, osvojili su nagradu za vizuelni identitet.

Učenik JU Mješovite srednje škole Živinice Adem Musić je dobio nagradu za najbolji tekst. Ademu i ostali članovi dramske sekcije putuju na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine u Konjic, koji će se održati u ponedjeljak, 22. aprila.

“Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji, uposlenicima BKC-a, profesoricama Samiri Ramić i Almi Šahbegović, učenicima MSŠ i Gimnazije Živinice, našem Seadu Đuliću, generalnom pokrovitelju gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, žiriju i svim učesnicima festivalske čarolije”, rekao je na kraju Festivala srednjoškolskog tetra BiH direktor BKC Živinice Elmir Krivalić.

Završetkom velike manifestacije mladih neće prestati kulturna dešavanja u BKC.U pripremi su novi događaji, među kjima i pozorišne predstave./Tim za medije/