Budite dio kreativnog udruženja CasCader Production

CasCader Production je neformalno, multimedijalno udruženje koje bazu ima u Živinicama ali članovi ovog udruženja dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, što opravdava njihov motiv i želju za spajanjem mladih ljudi.

CasCader Production djeluje već godinu dana a iza sebe imaju jedan kratkometražni film “Iznad želje i sna” koji je premijerno prikazan ove godine a isti možete pogledati i na youtube kanalu ovog udruženja. Otvoren je i javni poziv za prijem novih članova koji traje do 15.11.2020.godine.

“Korona nas je spriječila da promovišemo naš prvi film i vrijednosti udruženja ali sada, kad vidimo da ovo ludilo neće tek tako stati, odlučili smo se organizovati koliko nam to mogućnosti dopuštaju kako bismo nastavili sa našim aktivnostima. Pokrenuli smo nekoliko aktivnosti, uskoro nam slijedi i snimanje drugog filma i zato pozivam mlade kreativce koji žele da na bilo koji način doprinesu produkciji našeg sadržaja, da se odazovu na naš poziv. Obećavamo da će biti zanimljivo, prvenstveno zbog upoznavanja novih ljudi a svakako i zbog naših aktivnosti”, rekao je predstavnik udruženja Armin Suljić.

Njegov kolega, Haris Murić predstavio je dio aktivnosti:

”Željeli smo nastaviti raditi ono što volimo tako da smo dobili podršku i kroz program Fondacije tuzlanske zajednice (Omladinska banka) i sada uz naš trud i rad želimo predstaviti ljudima neke nove filmove i projekte pored produciranja filmova. To je prilika za sve mlade ljude koji žele biti dio zdravog okruženja i grupe kreativaca, da se prijave i učestvuju u nekoj od aktivnosti. Do sada smo imali prijava iz različitih gradova a javljale su nam osobe koje bi voljele snimati, slikati, dizajnirati, šminkati…Posebnu čar daje to što udruženje djeluje na volonterskoj osnovi tako da sve što radimo, sve je čisto iz ljubavi prema umjetnosti. Tako da stvarno, u našoj radnoj grupi ima mjesta za svakoga i radujem se novim članovima”.

Ukoliko želite saznati više informacija o Javnom pozivu i aktivnostima ovog udruženja možete ih potražiti na facebooku i instagramu, gdje ujedno možete i ostaviti svoju prijavu ukoliko ste zainteresovani za članstvo u CasCader Productionu./N.Č./