CascadAir:Avgust u znaku Filmskog festivala

Udruženje mladih “CasCader” iz Živinica ove godine organizuje drugi multimedijalni festival u Živinicama. CascadAir Festival će se održati od 05. do 07. augusta 2022. godine na Omladinskoj ljetnoj sceni. Ove godine, na adresu Festivala stiglo je 1090 filmskih aplikacija iz 83 zemlje svijeta. Osim filmova pod zvijezdama, posjetioce očekuje još zanimljivog programa.

“Ponosni smo na sebe jer pratimo obećanje koje smo dali prošle godine, nakon prvog Festivala. Želimo da CascadAir postane tradicija koja će svakom godinom okupiti sve više mladih umjetnika iz cijelog svijeta. Ovom prilikom, pozivam sve da nam se pridruže i uživaju u malo drugačijim noćima ovog ljeta.”, izjavio je predsjednik CasCadera, Armin Suljić.

Uvodna noć Festivala je 05. augusta i obilježiće se Kvizom na otvorenom u ljetnoj bašti Caffe-a Intermezzo u Živinicama. Učešće je besplatno, pitanja veoma lagana a najbolji će biti bogato nagrađeni. Okupite ekipu i dođite na super druženje od 20:00 sati.

Drugi dan Festivala, 06. augusta počinje Omladinskom konferencijom koja će okupiti mlade lidere sa područja Tuzlanskog kantona. Na konferenciji će lideri imati priliku predstaviti svoju organizaciju a glavna tema će biti organizacija “CascadAir Festivala 2023.” na kantonalnom nivou u zajedničkoj realizaciji. Odmah nakon završetka, od 20:30 sati, planirano je svečano otvorenje Festivala i projekcije šest filmova na Omladinskoj ljetnoj sceni. Publika će imati priliku ocjenjivati filmove i tako nagraditi nekoga od umjetnika Nagradom publike!

Treći dan Festivala, 07. augusta započinje izložbom umjetničkih slika mlade, talentovane slikarke Amine Šehić. Ovo će biti njena prva samostalna izložba u Živinicama a posebna je još zbog svog humanitarnog karaktera. Dio prihoda od prodatih slika namijenjen je za humanitarni fond za građane Živinica i ostalih osoba po potrebi. Posebno vas pozivamo da ispratite ovu humanu aktivnost u Plavoj sali JU BKC-a Živinice sa početkom od 19:00 sati.Nakon završetka izložbe, posjetioci će od 20:30 sati moći uživati u preostalih šest projekcija, zabavnom programu u režiji Plesnog studija “Dinna” i dodjeli nagrada i priznanja za sve učesnike CascadAir Festivala 2022. Na taj način ćemo zatvoriti Festival.

“Sve aktivnosti Festivala su besplatne i cilj je okupiti što više posjetioca, ispuniti Omladinsku ljetnu scenu i na taj način ostaviti pečat ovom ljetu.”, poručuju iz CasCadera.

Sve aktuelnosti možete pratiti putem Facebook/Instagram profila CasCadera kao i putem web stranice www.cascader.ba.