CasCader Production: Novi film U ogledalu

CasCader Production je udruženje iz Živinica koje okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine. Bave se multimedijalnim sadržajem kojim pokušavaju ukazati na probleme društva s ciljem promjene na bolje. Do sada su snimili dva kratkometražna filma. Prvi, “Iznad želje i sna” koji je snimljen u februaru prošle godine nije doživio “živu” promociju zbog pojave korona virusa na našim prostorima.

U međuvremenu, CasCader se navikao na novi način funkcionisanja, tako da su raspisali javni poziv za prijem novih članova. Osnivač i predsjednik udruženja, Armin Suljić je ponosan na sve nove članove:

“Veliki broj mladih, talentovanih ljudi se prijavilo na naš javni poziv. Veoma sam sretan što djelujem u okruženju kreativaca koji svoje vrijeme nesebično poklanjaju udruženju a sve sa ciljem da svaki projekat uradimo što je najbolje moguće.”

Selma Omerović, producent zadnjeg filma “U ogledalu” je kazala da izuzetno zadovoljstvo raditi sa ljudima koji vole stvarati multimedijalni sadržaj.
“Svi su dali svoj maksimum. Od glumaca, tehničke ekipe pa sve do naših partnera i prijatelja projekta bez kojih bi bilo dosta teže izvesti zamišljeno. Ovim putem bih se zahvalila svima koji su na bilo koji način dali podršku našem novom projektu”.

Tema njihovog zadnjeg filma je aktuelna i o njoj treba pričati, ističe scenarista Muamer Žabić.

“Cilj CasCadera i jeste da priča o problemima koji truju društvo. Smatramo da je ovo jako osjetiljiva tema, pogotovo za mlađe generacije i mi smo je obradili na jedan malo drugačiji način, rijetko viđen u kinematografiji. Nadamo se da će gledaoci prepoznati poruku i da će nakon gledanja više pažnje posvetiti realnom, nego li virtuelnom svijetu.”

Armin je za kraj najavio i Festival kratkometražnog filma koji će se održati u Živinicama u augustu 2021. godine a uz pomoć Fondacije tuzlanske zajednice.

Pozivamo vas da pogledate njihov zadnji film “U ogledalu” na youtube kanalu i da pratite CasCader Production na društvenim mrežama jer su sigurno udruženje koje brine o potrebama društva i udruženje kojem treba dati podršku./N.Č./