Centar za ples i rekreaciju

U okviru Ljeta u CPR-u, Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle plesali smo u centru grada. Svako iskustvo je posebno na svoj način, ovisno o ambijentu gdje se dešava. Plesala se Disko koreografija, Jerusalema, Salsa, Rumba, Samba, Bečki valcer, Fokstrot, Bachata, Kizomba, Lambada, djeca su pesala hip hop i na kraju, veličanstveni balet. Pridružila nam se starija generacija, ali i mala djeca. Većina ostalih su stidljivo posmatrali.

Cilj ovih aktivnosti je približiti ples svakom čovjeku bez obzira na godine, od tri do 60+ godina. Činjenica je da ples mnogi posmatraju sa strane, dive mu se, ali ne vide sebe u njemu. Te strereotipe želimo da izmijenimo.

Ples oplemenjuje, on je jedna od najboljih antistresnih tehnika, ali i oblika rekreacije. Shodno tome, planirali smo aktivnost: „Tuzla pleše“ koja će se realizirati 21.augusta, subota, na Trgu Slobode, od 20h  dok se ne umorimo. To će biti zabava, ples, razonoda i edukacija.

Tog dana, u subotu, 21.augusta ovu aktivnost će voditi svima dobro poznati dugogodišnji takmičar i plesač, Alan Alagić,uz podršku svih trenera iz Centra zaples i rekreaciju. Oni će sve prisutne sugrađane ili turiste naučiti osnovne korake plesova koji se najčešće susreću na zabavama.Doći će nam bratski Plesni studio Shadows, njih 15. Oni će otplesati svoj performans. Sve aktivnosti su usmjerene na kreativnu pripremu ove velike zabave i zanimljivog događaja za Tuzlu i šire. Sve je besplatno. Vaše je da dođete, oslobodite se stida i ukočenosti i plešete zajedno sa svima nama.

Prvo će vam članovi svih grupa predstaviti ono šta rade u CPR-u i što biste vi mogli postići ako odlučite da se upišete i naučite više. Ako to ne želite, naučit ćete osnovni korak i imati više samopouzdanja u svakoj novoj situaciji. Dođite i samo plešite. Svi smo tu da vam pomognemo, i svi smo bili na svom početku kada smo imali dvije lijeve noge.

U Ljudskoj prirodi je da voli ritam i da se kreće. Vi se krećite u svom ritmu, a mi ćemo vam pokazati osnovu. Nema stida od grešaka, to zaboravite, jer svi griješimo. Poenta je da slušamo muziku, šalimo se, plešemo i ludo se zabavljamo! Pokrenite se, dođite, čekamo vas! Bit će tu još nekih iznenađenja i sadržaja, za vas i vašu djecu. Vaše je da dođete!Centar za ples i rekreaciju se nalazi u Domu mladih sa stražnje strane zgrade. Dođite da se informišete o svemu, ili pozovite na telefon broj: 061 979 602. Možete nam se obratiti i na našem facebook profilu: Centar za ples i rekreaciju. Dobit ćete sve potrebne informacije./Tim za medije/