Dječije obdanište: Uspjela završna manifestacija stvaralaštva

Šta sve djeca mogu uraditi na kulturnom planu, kada iza sebe imaju tako dobre odgajateljice, najbolje se moglo vidjeti na večerašnjoj priredbi, koja se tradicionalno održava krajem maja.Odmah na ulazu u BKC mogla se zapaziti pozitivna atmosfera, na zidovima okačeni fotosi o aktivnostima djece tokom tekuće pedagoške godine, kao i likovni pokušaji najmađih.

U prepunoj velikoj sali BKC Živinice, pored roditelja djece polaznika ove odgojno obrazovne ustanove, došli su nene-nane, bake, djedovi, ostala obitelj i svi su znatiželjno pratili dječiji program.

Program je otvorio hor sastavljen od polaznika starije I,II i III grupe, a izveli su pjesmu Djeca su ukras svijeta. Potom su se prisutnima obratili direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andalić, načelnik općine Živinice dr.Samir Kamenjaković i predsjedavjući GV Živinice Nail Jusić, koji su pohvalili rad ustanove i poželili im mngo uspjeha u daljem radu, te obećali gradnju nove zgrade JU Dječijeg obdaništa.

Direktorica Sabina Andalić se zahvalila na saradnji općinskoj upravi i svima koji su pomogli rad ove ustanove:

“Odgajatelji koji rade s djecom, osim što su profesionalni i stručni, ulažu maksimalne napore u postizanju zapaženih rezultata svog rada, što se ogleda u broju djece kojih je svake godine sve više, pa tako trenutno imamo 250 mališana, raspoređenih u 10 odgojinih grupa.

U okviru svojih mogućnosti ulažemo napoore u unapređenje kvaliteta rada izdvajanjem vlastitih sredstava za nabavku didaktičkog materijala, obnavljanje tehnike, literature, kao i uređenje dvorišta, a sve u cilju unapređenja okruženja u kojem borave naši najmlađi sugrađani.Moram naglasiti da je u toku realizacija obaveznog dijela programa za djecu pred polazak u školu, u trajanju od 150 sati. Ovim programom na području općine uključena su sva djeca (510) koja trebaju na jesen krenuti u školu, te se zahvaljuem svim školama na uspješnoj saradnji”.

Večeras smo imali priliku vidjeti na djelu oko 200 mališana koji su se predstavili recitacijama, pjesmama, glumom, moernim plesovima, ritmikom i drugim oblicima stvaralaštva, kao i uspjelom izložbom likovnih radova./Š.Gadžo/