Doboj:Treće otvoreno školsko takmičenje

Održano je otvoreno školsko takmičenje osnovnih muzičkih škola u organizaciji Muzičke škole Marcos Portugal u Doboju.Profesorica OMŠ Živinice mr.Monika Tadić imala je uspješan nastup svojih učenika koji su se okitili priznanjaima, o čemu kaže:

“Učešće na ovom takmičenju uzelo je pet mojih učenica i sve su osvojile jednu od prvih nagrada, od toga 2 Laureata (pobjednici kategorije) i jedna Specijalna nagrada (100b). Time su moje djevojčice dale svojoj profesorici najljepsi poklon za 8. Mart”, rekla nam je sretna profesorica MOnika.

Lamija Šabanović je osvojila 1. nagradu sa 99 bodova, pobjednik kategorije i osvojena zlatna medalja.Amina Bojić je takođe osvojila prvu nagradu sa 96 bodova,Lamija Selić je prva nagrada 93 boda, Ema Aljić – prva nagrada 97,33 boda i Matea Divjak – specijalna nagrada 100 bodova, pobjednik kategorije, te osvojena zlatna medalja.

“Veliko hvala direktoru škole u Doboju Aleksandru Dadi Vukojeviću na ukazanom povjerenju i kao članu žirija, ispoljenom gostoprimstvu, na veoma uspješnoj organizovanosti takmičenja i divnoj atmosferi tokom cijelog takmičenja”, istakla je na kraju mr.Monika Tadić.