Druga OŠ:Sutra kraj TV škole

Sasvim se približava kraj nastavnog dijela školske godine.Poznato je da se u proteklih 2,5 mjeseca,prema smjernicama Ministarstva obrazovanja TK, nastava u periodu pandemije COVID-19, organizovala u online komunikaciji.

Nastavnici razredne i predmetne nastave su kontaktirali učenike i dali im upute na koji način će pratiti online nastavu.Među profesoricama čiji su časovi snimljeni u Osnovnoj školi Sjenjak su Greta Tadić Cirger i Alma Hadžiabdić-zaposlene u Drugoj OŠ Živinice.

O svom online nastavnom radu u proteklom periodu profesorica razredne nastave Greta Tadić Cirger kaže:

“Za sve nas ovo je bilo nešto novo, iskustvo koje do sada nismo imali.Ipak, svi se slažu da smo se dobro snašli u novoj ulozi.Nakon 2,5 mjeseca sutra se završava naša TV škola.Učenici četvrtih razreda, prema zadaćama koje su nam dostavljali, vidimo da su bili angažovani i da su pratili nastavu.Zahvaljujem se svima na podršci, kao i ekipi TV TK koja je uspješno realizovala sve ono što smo pripremali za časove”.

Profesorica razredne nastave Alma Hadžiabdić takođe je zadovoljna online nastavoma tokom proteklog perioda:

“Prije svega želim da se zahvalim klegicama i kolegama za svu podršku koju su pružili Greti Cirger i meni tokom perioda trajanja TV škole.Učenici su uložili mnogo truda prateći naša predavanja, sugestije i preporuke, takođe i roditelji su imali više obaveza i sve to mnogo nam je značilo”.

Dakle, još sutra i nastava se završava, a u narednom periodu preostaje da nastavno osoblje obavi administrativni dio posla, ocjeni učenike i pripreme se za podjelu đačkih knjižica i svjedočanstava./Š.G./