Džumbus festival:Tri nova događaja

U trećoj sedmici svog petog izdanja “Džumbus Festival” donosi još tri različitadogađajau centru Grada Tuzla!!!

U Petak 18.9.2020. od 19h na lokaciji Zlatarske ulice održava se događaj pod nazivom DIDŽEJING 2 gdje mladi lokalni DJ performeri i producenti predstavljaju svoj rad. Graveyard Shift ekipa sa DJ Ekkoi DJ OG Flocc će se pobrinuti da zagrije atmosferu Trap, Bass, RnB, Throwback, Pop, Hip Hop, Rap.a, Twerk & ofc Dancehallzvukovima.

Naredni događaj je predstavljanje mladih rap i hip-hop umjetnika Tuzle! U Subotu 19.9.2020. od 19h na lokaciji Zlatarske uliceodržaće se koncert pod nazivomHIP-HOP NIGHTgdje će lokalni performeri i producentiCap One, Finti Cent, Atrop, Ad3l, Scena i Jande Smokalot pokazati svoj rap & hip-hoptalenat uz podršku DJ Ekko.a. Ovo će takođe biti i Open Mic prilika za sve one smjele rapere koji se odvaže kročiti na podijum da se pokažu publici i odmjere svoje vještine sa starijim i iskusnijim kolegama!

Ovogodišnja peta po redu mini promocija skateboardinga kao olimpijskog sporta i bitnog dijela kulture mladih se odvija pod nazivom Skate Session MERCATORi planirana je za Nedjelju, 20.9.2020. od 16h na lokaciji sjevernog platoa Mercator Centra. Događaj je namjenjen svim uzrastima i svim poklonicima skateboradinga, scootera, inline, rolšule, BMX … da zajedno gradimo tuzlansku skateboarding scenu sa Salt Skateboarding ekipom!

I ove sedmice pregršt aktivnosti za sve uzraste, tokom trenutne nesvakidašnje situacije, potrvrđuju Džumbus Festival kao platformukoja, prvenstveno mladim ljudima, nudi događaje koje oni žele vidjeti u svome gradu, a sve uz podršku Udruženja “Tuzla Live”.

Aktivnosti su podržali Grad Tuzla, Fondacija Tuzlanske Zajednice i Federalno Ministarstvo za kulturu i sport./Jelena Husanović/