Emir Nišić: Umjetnost pod vedrim nebom

Naš sugrađanin, umjetnik Emir Nišić neumorno širi umjetnost pod vedrim nebom, kako bi animirao građene i ostale umjetnike da mu se pridruže. O svojoj ideji kaže:

„Vidio sam po svjetskim gradovima da umjetnici stvaraju ili prezentuju svoja djela u parkovima, isto sam želio donijeti kod nas, pozvao sam i ostale umjetnike da mi se pridruže ali evo već mjesec dana slikam sam u parku. Ostalima je teško odvojiti svoje vrijeme“.

Svoju ljubav ka umjetnosti njeguje još od osnove škole, dok je u srednjoj slikarske tehnike učio od najboljih tuzlanskih slikara s kojima se danas susreće na likovnim kolonijama diljem naše zemlje.

Budući da je prvi dan škole, oko našeg vrijednog umjetnika okupljala se gomila školaraca i građana koji su željeli vidjeti kako nastaje jedna umjetnička slika, na početku je to bila samo skica, koja je kasnije prerastala u neke šarene mrlje, a onda su se pojavljivale sve jasnije konture, i rađala se slika veselih boja.

Pitali smo umjetnika, koliko mu znači podrška naših građana i kakve su njihove reakcije?

„ Prije svega hvala mojim prijateljima koji me obiđu dok slikam u parku, posebno hvala onima koji mi donesu kafu ili sok, oni su iskreno najveća podrška. A rekacija ima, uglavnom su one pozitivne, ljudima je drago što sam došao na ovu ideju, i što je uprkos tome i sprovodim. Navrati čak i naš gradonačelnik sa svojim suradnicima, što mi daje dodanti vjetar u leđa da istrajem u svojoj misiji širenja umjetnosti u našem gradu“.

Širiti umjetnost svakako je plemenita misija, koju je na sebe preuzeo naš likovni umjetnik iz Đurđevika, i ovim putem mu želimo mnogo sreće i uspjeha u toj misiji. Naravno, sa nestrpljenjem očekujemo prvu samostalu izložbu koja bi trebala biti otvorena krajem ovog mjeseca./N.Č./