Gospođa ministarka stigla u Bugojno

Dana, 13.jula počeo je 48. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2020. Prijavilo se i pokazalo interes za učešće na festivalu 12 predstava iz 9 amaterskih pozorišta, amaterskih grupa ili dramskih sekcija.

Gradskog pozorišta Živinice večeras nastupa sa predstavom Gospođa ministarka, režisera Murata Hasanagića.

Ovogodišnja amaterska produkcija u Bosni i Hercegovini značajno je smanjena zbog novonastale situacije prouzrokovane pandemijom corona virusa. To je uzrokovalo i prolongiranje nekih festivala koji su bili važno mjesto za selektiranje predstava (Festival srednjoškolskog teatra BiH, Festival omladinskih pozorišta RS, Aplauz fest itd).

Ova situacija posebno je pogodila omladinske grupe i grupe koje svoj rad vežu za škole, jer online nastava onemogućila je rad na novim projektima. Strah od putovanja i okupljanja takođe je spriječilo jedan broj grupa da uzmu učešće na festivalu. Uprkos svemu, smanjeni broj predstava koje su se nudile za selekciju nisu značajnije uticalena pad kvaliteta, te vjerujemo da će i ovogodišnji repertoar Festivala publici ponuditi zanimljiva amaterska teatarska ostvarenja, u što smo se mogli uvjeriti i na samom početku prvih festivalskih večeri.

S velikim intresovanjem večeras ćemo imati priliku pogledati Gospođu ministarku, uvijek aktuelnu pozorišnu predstavu na ovim prostorima.Raspored ostalih predstava možete pogledati u nastavku!