Izdavačka kuća BOOK:Sasvim obična cura

Izdavačka kuća BOOK iz Tuzle štampala je knjigu naše poznate spisasteljice Nure Bazdulj-Hubijar, pod naslovom “Sasim obična cura”.

Nura Bazdulj Hubijar je čarobnjak koji budi svaku emociju.I ovog put je to uspjela u svojoj knjizi Sasvim obična cura.

Priča priču o djevojčici po imenu Merima koja živi u potpunoj zabludi i lažima sa svojom mamom i nanom Jasnom.Cijelo djetinjstvo provela je bez oca koji je navodno prevario njenu mamu sa njenom najboljom prijateljicom.

Sa 16 godina oči joj otvara njen momak u kojeg je bila ludo zaljubljena,stvara joj sumnju da možda nije sve tako kako joj se predstavlja i da bi trebala da zna pravu istinu.Tako je i ona mislila pa se potom uputila mami sa namjerom da dozna pravi istinu,no medjutim,to je bilo bez uspjeha.Mama joj je ponovo prodala istu priču.

Jednog dana kada joj je me mama bila na poslovnom putu,Merima biva primorana da otvori ladicu sa dokumentima(nikada prije nije kopala po privatnim stvarima)zbog njenog rodnog lista koji joj je bio potreban za pasoš, te u jednoj od fascikli pronalazi čestitke koje je dobivala sve predhodne godine do svog oca.Bila je šokirana.

Kada je napunila 17 godina, uvečer je od mame tražila da joj da tatin poklon.Mama joj je bez ikakvog opiranja dala poklon koji joj pripada.Sa “prvim” poklonom koji je dobila od svog oca dugo je sjedila sama.Tu samoću je prekinula mama kada je ušla sa željom da vidi šta je to ove godine dobila na poklon.Bila je to knjiga Mali Princ(Merimina najdraža) i čestitka.Tada je bilo pravo vrijeme da dozna pravu istinu./Melisa Taletović/