JU BKC: Press u susret Festivalu za djecu

Danas je u foajeu BKC-a Živinice održana press konferencija za medije, na kojoj je predstavljen program Drugog festivala umjetnosti za djecu, Živinice 2019.

Organizatorica kulturno-zabavne djelatnosti Amira Ahmetović upoznala je javnost sa repertoarom festivala, radionicama, te istakla saradnju sa osnovnim školama tokom festivala.

Festivalu umjetnosti značajan doprinos će dati i Gradska biblioteka otvaranjem Dječijeg odjela biblioteke, te promocijama knjiga za djecu, istakla je bibliotekarka Amra Mujezinović.

Direktor BKC-a Elmir Krivalić istakao je značaj manfestacije, te se zahvalio pokroviteljima, načelniku Samiru Kamenjakoviću i predstavnicima resornih ministarstava TK i FBiH.

Vijest o našem festivalu prenijeli su svi značajniji mediji u našoj zemlji, a s posebnim zadovoljstvom se želimo zahvaliti RTVŽ, RTVTK, BHT, Tuzlarije.net, AVAZ-u, KLIX-u, RSG radiju, FERERALNOM radiju, KAMELEON radiju, FENA-i, RTV SLON, SREBRENOM radiju, TNT radiju, Živinice čaršija, Živinice.ba, Aktuelno.ba, Nezavisni.ba.

Također se želimo zahvaliti i našim sponzorima Grafo printu i kompaniji SE SARAJKA, ali i svima koji podržavaju naš trud i težnju da pomoću umjetnosti pokušamo stvoriti neke nove, bolje i kulturnije generacije, koje će da cijene suštinske vrijednosti./Tim za medije/