JU BKC TK:Uspješan nastup horova i VK

Sinoć je u prepunoj sali JU BKC TK u Tuzli odrzan VIII po redu Novogodisnji koncert u organizaciji MOC LEGE ARTIS Tuzla.

Uz domaćine Iz Tuzle,mješoviti hor Lege Artis i Vokalni ansambl Iskre,te goste iz Hrvatske ( Ravna gora – pjevački zbor GIMPL ),Srbije (Beograd-pjevačka skupina Acapella Famos), nastupili su i Vokalni ansambli “Libero” i Magnifico” iz Živinica, gdje su zabilježili veoma uspješan nastup sa veoma dugim ovacijama publike i bisom.

Po riječima rukovodioca pomnutih ansambala, prof Dine Muminovića nastup je bio veoma uspješan:

“Na osnovu veoma pozitivnih pohvala ostalih dirigenata ( horova sa dugogodišnjom tradicijom),koji su dijelili sinoć scenu sa nama u BKC TK u Tuzli,naš nastup je ocjenjen visokom ocjenom, te nam to daje pravi vjetar u leđa. Na nastupu, osim standardnog ansambla, u prvoj kompoziciji su nastupili i naši gosti – muška ekipa koja će u narednom periodu biti osnova za formiranje mješovitog hora pri MOC Magnifico,čemu se neizmjerno radujemo,a ovom prilikom im se zahvaljujemo na učešću u radu protekli mjesec dana rada”, izjavio nam je prof.Dino Muminović.