JU BKC:Niz kulturnih događaja

JU BKC Živinice organizuje niz kulturnih dešavanja, koje realizuje u otežanim uslovima, s obzirom na pandemiju COVID-19.Svake sedmice smjenjuju se kulturni događaji, od promocija knjiga i pozorišnih predstava do muzičkih večeri.

U okviru manifestacije “Četvrtkom u pozorište”imali smo priliku vidjeti predstavu za djecu Ježeva kućica, Narodnog pozorišta Zenica.Predstava je oduševila mališane, ali i njihove roditelje.Šteta što nije moglo biti prisutno više od 70 posjetitelja.

U lijepom sjećanju ostat će nam promocije knjiga “Put znaš”, književnika Mehmeda Đedovića i “Udovičke zemlje”, Fajke Kadrića, koje su okupile dio populacije koja voli lijepu riječ.

Narednog četvrtka ponovo ćemo”Četvrtkom u pozorište”, ovoga puta na uvijek aktuelnu predstavu Gospođa ministarka Branislava Nušića.Baš na vrijeme, u jeku predizborne kampanje, istina za lokalne izbore, gdje nema mjesta za ministre!

Značajno je još istaći da će zbog velikog interesivanja publike, bend Divanhana ponovo gostovati pred živiničkom publikom, a datum održavanja uskoro će biti poznat.