JU BKC:Značajna donacija iz dijaspore

Od kada je Elmir Krivalić postao direktor Bosanskog kulturnog centra u ovoj javnoj ustanovi kulturna dešavanja su postala gotovo svakodnevna pojava.Niz pozorišnih predstava, muzičkih događaja, književnih promocija i drugih dešavanja učinili su BKC istinskim mjestom svoje namjene, izgrađene samodoprinosima građana općine Živinice prije tridesetak godina.

Osim kulturnih sadržaja činjeni su napori na obnovi i adaptaciji pojedinih dijelova objekta, uvedena nova rasvjeta, ali bit će još posla oko ovog velikog objekta.Najnovije saznanje je jedna zanimljiva donacija, o čemu Krivalić kaže:

“Vrhunski dirigent iz Živinica sa adresom u Holandiji, prof. Sead Siočić, donirao je juče klavir našem BKC-u. Rezultat je to manifestacije Dani dijaspore, kada je profesor došao u naš BKC i pitao: ” Kako Vam mogu pomoći”?
Zamolio sam ga za klavir i eto sve je bilo kako je i obećano.Neka je velika hvala nasem dragom profesoru, a mi bi uskoro mogli osnovati i Školu klavira”, objašnjava nam zadovoljni direktor Krivalić./Š.G./