JU Dječije obdanište: Posjeta Aerodromu…

Iz mjeseca u mjesec u JU Dječije obdanište Živinice bilježimo novosti, pa tako i ovoga puta.Nedavno je odgajateljica ove ustanove Lejla Aliustić donirala gradnju česme u dvorištu, sa dekoracijama na saksijama, što će dobro doći za vanjske aktivnosti djece.

Tokom prošlog mjeseca bilježimo niz posjeta djece firmama i agencijama u gradu, o čemu više saznajemo od diretkorice Sabine Andelić:

“Starija grupa 2 posjetila je advokatsku kancelariju Bandović, gdje smo imali susret sa timom ove agencije koju predvode Sanel i Mirela.Djeca su srdačno dočekana, vodio se lijep razgovor, a na kraju su djeca dobila i poklone.

Takođe je bilo zanimljivo i u firmi Vega-Mix u Malinama, gdje su djeca Starije grupe 1 i 2, vidjela proces proizvodnje začina i pakovanja soli, a na kraju dobili su i poklone proizvoda ove poznate firme.

Zanimljivo je bilo i prilikom posjete zubnoj ordinaciji JU Doma zdravlja, gdje smo naišli na ljubazno osoblje koje je djecu upoznalo sa značajem preventivnog održavanja oralne higijene.I ovdje su djeca dobila poklone kaladonta, pa im je demonstrirano ispravno korištenje četkice i pranje zuba.Starija grupa 3 posjetila je ordinaciju stomatologinje Aide Malkić, koj je takođe tom uzrastu djece govorila kako održavati oralnu higijenu?

I još da kažem kako je bilo zanimljivo i prilikom posjete Međunarodnom aerodromu Tuzla u obližnjim Dubrqavama, gdje su djeca Starije 1 i 2 grupe imala priliku vidjeti poslovne prostorije, pistu i avione koji prevoze putnike”, rekla nam je direktorica Sabina Andelić.

I tokom tekućeg mjeseca djeca ove javne ustanove će, u okviru programskih aktivnosti, posjetiti još nekoliko firmi u našem gradu.Na kraju, menadžment Dječijeg obdaništa se zahvaljuje svim firmama i agencijama koje posjećuju, kao i Litvatransu, koji se uvijek nađe pri ruci kada treba obavljati prevoz djece na dalje lokacije./Š.G./