JU Dječije obdanište:Upis u toku

Javna ustanova Dječije obdanište Živinice vrši upis novih polaznika za novu školsku godinu 2019/20.Upis je počeo 3.maja, a zbog ograničenosti prostorom sugerišemo da roditelji što prije odgovre na poziv za upis.

Za djecu koja prvi puta polaze u Dječije obdanište potrebno je ljekarsko uvjerenje i rodni list, a zahtjevi se predaju svaki radni dan od 8 do 16 sati.

Direktorica JU Dječije obdanište Sabina Andelić kaže da će se nastojati udovoljiti svim korisnicima:

“Naši kapaciteti su projektovani na prijem 150 polaznika u svim odgojnim grupama i još imamo 100 mjesta za produženi boravak.Zato je potrebno da roditelji što prije apliicraju kako bi na vrijeme rezervisali mjesto za svoje mališane”.

U Dječijem obdaništu vrijedno rade prema utvrđenom programu rada, o čemu direktorica Sabina kaže:

“U toku su pripreme za završnu manifestaciju dječijeg stvaralaštva, koja će se održati 30.maja u velikoj sali BKC Živinice, sa početkom u 17 sati.Međutim i prije tog datuma sugrađani će imati priliku vidjeti dio stvaralštva naših polaznika na akademiji u povodu 18.maja, Dana oslobođenja Živinica, a koja će se održati dan ranije.

Tokom maja realizujemo sve planirane aktivnosti, kao i posjete firmama, agenmcijama i ustanovama našeg grada.Takođe, uspješno se realizuje plan predškolskog obrazovanja u trajanju od 150 časova, a kojim su obuhvaćena sva djeca na području naše općine, koja će naredne školske godine krenuti u prve razrede.Imamo 510 polaznika predškolskog odgoja i svi redovno pohađaju ovaj vid obaveznog obrazovanja”.

I tako dok se mališani pripremaju za završnu manifestaciju stvaralaštva, koja je odavno prerasla u tradiciju, vrši se upis novih polaznika, a na zadovoljstvo svih, uspješno se realizuje i obavezan vid predškolskog obrazovanja na cijelom općinskom području./Š.G./