JU Dječije obdanište:Uskoro završna manifestacija stvaralaštva

Javna ustanova Dječije obdanište Živinice nizom aktivnosti privodi kraju još jednu uspješnu pedagošku godinu.U toku je upis djece za narednu pedagošku godinju, obavljaju se pripreme za završnu manifestaciju stvaralaštva , a veoma uspješno napreduje i realizacija obaveznog dijela predškolskog odgoja.

O svim tim aktivnostima direktorica JU Dječije obdanište Sabina Andelić kaže:

“Zadovoljni smo velikim odzivom roditelja koji žele u narednoj pedagoškoj godini upisati svoju djecu kod nas.Upis je počeo 14.maja i traje 8 dana, a za taj period primjetili smo veliki interes roditelja, tako da je već prijavljeno oko 300 mališana, a toliko smo planirali upisati.

Kada su u pitanju pripreme za završnu manifestaciju stvaralaštva sve ide predviđenom dinamikom.Djeca su pripremljena, imat ćemo bogat program, naravno i zanimljiv.Manifestaciju stvaralaštva zakazali smo za 27.maj u holu Dječijeg obdaništa, s početkom u 9,30 sati.Zbog pandemije COVID-19 manifestacija neće bitzi održana u BKC, ali će sav program snimiti TV Živinice, te će svi građani moći vidjeti šta su djeca naučila tokom tekuće pedagoške godine.

I na kraju,narednog mjeseca ćemo organizovati podjelu pedagoških kartona za buduće đake prvake, koji ovih dana uspješno stiču nova saznanja i spremno će dočekati polazak u školu narednog septembra”, izjavila je direktorica Sabina Andelić.

Mnogo i vrijedno su radili mališani Dječijeg obdaništa, ne samo u svojim učionicama, nego i dvorištu.Sadili su cvijeće, tako da sve blista u lijepom proljetnom koloritu./Š.G./