Gimnazija: Belma Ramić-učenica generacije

Za razliku od drugih školskih godina ova je bila sasvim drugačija.Od marta mjeseca učenici nisu posjećivali svoje učionice, a nastava je organizovana online, a zna se i zašto?

U takvim okolnostima dočekan je i kraj nastavnog dijela tekuće školske godine.Nisu izostale tradicionalne manifestacijje, kao što su nagrade najboljim učenicima.Tako je u JU Gimnaziji Živinice za učenika generacije proglašena učenica IV-1 razreda Belma Ramić.

“U toku svog gimnazijskog obrazovanja Belma je, osim odličnog uspjeha iz svih predmeta, ostvarila izuzetne rezultate na takmičenjima iz njemačkog jezika, ali i na brojnim literarnim konkursima na kojima je svojim pjesmama i pričama redovno osvajala prva mjesta. Neke od njenih pjesama možete naći i u zbirci živiničkih pjesnika”, zapisano je, između ostalog, u obrazloženju za proglašenje učenice genracije.

Belma je bila svestrana i najviše je pokazala tokom školovanja u JU Gimnaziji Živinice. Sada, kada je kraj srednjoškolskog obrazovanja, kaže:

“U ove 4 godine sam učestvovala na brojnim školskim, opštinskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike, fizike, njemačkog jezika, engleskog jezika i islamske vjeronauke, a izdvojila bih 3 prva mjesta na kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika, te učešće na BH olimpijadi iz njemačkog jezika.

Također se bavim pisanjem proze i poezije, te sam osvajala brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Crnoj Gori. Bila sam član Omladinske banke Živinice ispred Fondacije tuzlanske zajednice, a trenutno sam član Omladinske banke fondacije Mozaik. Također volontiram za Crveni križ grada Živinice i udruženje “Izvor Selsebil”.

Još bi se mnogo toga moglo nabrajata gdje je sve Belma boravila, čime se bavila i uvijek među najboljima.O svojim budućim planovima kaže:

” Planiram upisati Fakultet elektrotehnike u Tuzli i tu nastaviti svoje školovanje za koje se nadam da će biti uspješno kao i do sad.U Gimnaziji sam stekla znanja koja će mi pomoći da uspješno nastavim svoj obrazovni put, a vjerujem da neće izostati nagrada sa takmičenja na kojima budem učestvovala”.

Uz čestike na velikom uspjehu poželimo šampionki Belmi Ramić još mnogo uspjeha u nastavku svog školovanja./Š.G./