JU Gimnazija: Naida druga iz geografije na Tuzlanskom kantonu

Živinički srednjoškolci ove godine postižu vrlo dobre takmičarske rezultate, a najnoviji primjer iz JU Gimnazije to još jednom potvrđuje. Učenica trećeg razreda Naida Nuhanović, uz mentorstvo profesora Nihada Tvrtkovića, osvojila je 2.mjesto na tamičenju srednjoškolaca Tuzlanskog kantona, iz nastavnmog predmeta geografija.

Takomičnenje je održano prošle subote, a o ovom velikom uspjehu Naida Nuhanović kaže:

“Kao i prošle i ove godine učestvovala sam na Kantonalnom takmičenju iz geografije. Sada sam postigla bolji uspjeh-osvojila sam drugo mjesto. Iako više volim prirodne nauke i društvene mi pružaju mogućnost usvajanja znanja i ostvarivanja dobrih rezultata. Ovaj moj uspjeh, kao i svi prethodni,  rezultat su rada i truda i želje da svoju školu i sebe predstavim u što boljem svjetlu”.

Postignuti rezultat je znak da je kvalitet obrazovanja u općini Živinice, odnosno JU Gimnaziji, na visokom nivou i da se postižu vrhunski rezultati, o čemu profesor geografije Nihad  Tvrtković kaže:

“Gimnazija je ove školske godine mnogo postigla, a zadovoljstvo mi je da je i učenica Naida Nuhanović osvjetlala obraz i donijela školi nove bodove, koji će dobro doći prilikom vrednovanja rada škola. Odlično poznaje geografiju, ali je isto tako odlična i iz ostalih predmeta. Nastojaćemo naredne školske godine postizati još bolje rezultate”.

Na kraju, preostaje nam da čestitamo na velikom uspjehu učenici Naidi Nuhanović i profesoru Nihadu Tvrtkoviću, te im poželimo uspjeha i na narednim takmičenjima!/Š.G./

Na slici: Naida sa profesorom Nihadom Tvrtkovićem