JU Gimnazija: Održana promocija knjiga

Veliki broj ljubitelja pisane riječi okupio se u JU Gimnaziji Živinice, gdje je održana promocija dva romana- Nijemi krik i Nevjesta iz polja lavande, autorice Kadife Tahirović Murajčić, rođene u Krajini.

Želja za pisanjem probudila joj se u mladosti, te se obistinila kroz prve objavljene dvije zbirke poezije: Vječna ljubav(2007), Stihom kroz voljeni i ponosni Cazin(2009). Kadifa piše prvi roman: Kad ljubav zakasni(2011), koja je nadahnula čitalačke duše, gdje i dan danas se traži primjerak više.

Nije čekala dugo pa piše i objavljuje drugi roman: Nijemi krik(2014),ali taj krik nije nijem toliko je jasan,zvonak i jak.

Prošle godine još jedno vrhunsko ostvarenje, roman: Nevjesta iz polja lavande(2018), sam naslov obećava puno u što će se uvjeriti oni koji budu privilegovani da pročitaju ovu napisanu ljubav na prvi pogled, ali ljubav koja nije kao druge…

Promotor ova dva romana gospodin Fajko Kadrić približio je prisutnoj čitalačkoj publici tematiku romana. Prisutna publika imala je priliku uživati u izdvojenim citatima iz oba romana koje su čitali gimnazijalci, a muzička potpora su bili mladi muzičari na violini iz muzičke Prve osnovne škole Živinice.

Organizator se pobrinuo da ova promocija bude svojevrstan dar za osmi mart -Dan žena./S.Noćajević/