JU Gimnazija: Svečanost održana u BKC-u

U Bosanskom kulturnom centru prigodnim programom obilježen je Dan Gimnazije Živinice.Tim povodom održan je prigodan kulturno-zabavni program, kojem je prethodilo intoniranje državne himne BiH, kao i obraćanje zvaničnika škole i gostiju.

Direktor Gimnazije Sanel Mumić čestitao je Dan škole učenicima i zaposlenom osoblju, te govorio o postignute rezultate tokom ove godine:

“Danas slavimo 55 godina Gimnazije Živinice. Ulaganje u obrazovanje je najveća investicija u životu svakog čovjeka. Mi ulažemo u naše učenike koji su ove godine postigli velike rezultate zajedno sa svojim profesorima mentorima. U ovoj školskoj godini realizovali smo niz projekata, prije svega dobili smo fotonaponski sistem i solarni laboratorij i time postali energetski efikasna škola. Također opremili smo i kabinet informatike arduinima za potrebe programiranja. Bh Telekom je prepoznao naš projekat i dobili smo računare, a talijanska organizacija CISP nam je pomogla projekat uređenja i ozelenjavanja dvorišta. Želim se zahvaliti i općini Živinice, Vijeću roditelja i učenika na velikoj saradnji kao i privrednim subjektima.

Na kraju, želim čestitati učenicima i profesorima na postignutim rezultatima i želim čestitati Dan škole”.

Svečanost u povodu Dana škole JU Gimnazija bila je prilika da se dodjele pohvale istaknutim učenicima i zaposlenicima za postignute rezultate, te zahvalnice organizacijama i pojedincima za uspješnu saradnju u realizaciji programskih zadataka škole.

Svečanu akademiju JU Gimnazija u povodu 9.maja-Dana škole, uljepšali su članovi raznih sekcija,školski hor, te folklorna sekcija, drama i muzički izvođači./Tim za medije/